Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Διονύσου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Τους νέους φοιτητές και τις φοιτήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους το
2022 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βράβευσε ο Δήμος Διονύσου, σε μια
λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 στο
κατάμεστο από κόσμο και νιάτα Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου,
παρουσία του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, της Υφυπουργού
Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Βουλευτή Ανατολικής Αττικής Βασίλη
Οικονόμου, του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής και
Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Νίκου Πέππα, του Περιφερειακού Συμβούλου
Αττικής Γιώργου Σμέρου, του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη, του Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και
Ανάπτυξης (ΟΠΑ) καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη, Αντιδημάρχων, Προέδρων
Δημοτικών Κοινοτήτων, Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων, του Γενικού
Γραμματέα του Δήμου, μαθητών, γονέων εκπαιδευτικών εκπροσώπων συλλόγων
και φορέων κ.α.

Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε το στέλεχος του Αυτοτελούς Τμήματος
Παιδείας του Δήμου κ. Όλγα Καψούρου, ξεκίνησε με τη μαθητική  μπάντα
μουσικών οργάνων από μαθητές σχολείων της περιοχής και ακολούθησε η
απονομή τιμητικών επαίνων προς όλους τους  μαθητές των δημόσιων και
Ιδιωτικών σχολείων του Δήμου Διονύσου, οι οποίοι κατάφεραν να εισαχθούν
στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Στους αριστούχους που συγκέντρωσαν
την υψηλότερη βαθμολογία, προσφέρθηκαν ως δώρα συσκευές tablets
τελευταίας τεχνολογίας, με την ευγενική χορηγία του Πολιτικού Διοικητή
του Αγίου Όρους και επίτιμου Δημότη Διονύσου κ. Αθανάσιου Μαρτίνου.
 

Ειδική βράβευση πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Διονύσου για
τη διάκρισή τους στη ρομποτική.


και η βραβευμένη ομάδα μας της Ρομποτικής 




περισσότερα από την ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου

Για την ομάδα Ρομποτικής

1.    Ρομποτική του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου «ΖΗΝΩΝ»
«Αυτοματισμοί για Προστασία Πεζών και Αυτοκινήτων από πλημμύρες»

Λίγα λόγια για το project:

Το έργο ρομποτικής που υλοποιήθηκε από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου «Ζήνων» με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, χρειάστηκε περίπου 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Η ομάδα μας:

Δώρα : Φοιτά φέτος στην Β’ τάξη στον τομέα την Πληροφορικής, προγραμματίζει ήδη σε 5 γλώσσες προγραμματισμού, ασχολείται με το hardware και το front end ενώ παράλληλα είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος στην τοξοβολία. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη ζωγραφική και τα rollers.

Σπύρος : Φοιτά φέτος στην Γ’ τάξη στον τομέα της Πληροφορικής, προγραμματίζει ήδη σε 5 γλώσσες προγραμματισμού, ασχολείται με το hardware ενώ έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει από το μηδέν ένα δικό του videogame το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στο κοινό και είναι αυτός που έφτιαξε από μηδενική βάση το animation με την λειτουργία του project, το οποίο προβάλλεται σε κάθε παρουσίασή του. Παράλληλα είναι πανελλήνιος πρωταθλητής καράτε και handball σε μικρότερη ηλικία. Είναι πρόσκοπος, ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό, με τα βιντεοπαιχνίδια, με το video editting και συμμετείχε με το σχολείο στο European School Radio.

Γιώργος : Φοιτά φέτος στην Γ’ τάξη στον τομέα της Πληροφορικής, προγραμματίζει ήδη σε 4 γλώσσες προγραμματισμού, ασχολείται με το hardware, με τα γραφικά, με τα videogames και σχεδιάζει ήδη το δικό του βιντεοπαιχνίδι. Έχει επιδείξει ιδιαίτερες ικανότητες οργάνωσης και στοχοθεσίας και λειτουργεί σαν μάνατζερ της ομάδας. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με το parkour και το σκι.

Φοίβος : Φοιτά φέτος στην Γ’ τάξη στον τομέα της Πληροφορικής, προγραμματίζει άπταιστα σε 4 γλώσσες προγραμματισμού, ασχολείται με το hardware και συμμετείχε με το σχολείο στο European School Radio. Πολίτης του κόσμου, έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα Erasmus+ και AFS και έχει πάρει μέρος σε ανταλλαγές μαθητών σε χώρες όπως η Τουρκία και η Δανία. Μιλάει 5 γλώσσες ενώ έχει αναπτύξει εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες χάρη στην επαφή του με μαθητές όλου του κόσμου. Είναι χρόνια πρόσκοπος, παίζει ντραμς και ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό.

Αχιλλέας : Φοιτά φέτος στην Γ’ τάξη στον τομέα της Πληροφορικής, προγραμματίζει άπταιστα σε 5 γλώσσες προγραμματισμού, ασχολείται με το hardware, το 3d printing και το design. Ασχολείται από μικρός με τη Ρομποτική, όπου έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς και κερδίσει διακρίσεις. Του αρέσουν τα ταξίδια και είναι περίεργος να γνωρίσει τον κόσμο και αυτό φάνηκε όταν σε ηλικία 16 χρόνων συμμετείχε σε πρόγραμμα της AFS και ταξίδεψε στην Ουρουγουάη όπου και έμεινε έναν χρόνο στο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών. Το καλοκαίρι του 2022 πήρε μέρος στο European Space Camp, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η ESA στη Νορβηγία, όπου εργάστηκε στην κατασκευή και τη μελέτη δεδομένων ενός πυραύλου που έστειλαν στο Διάστημα. Μιλάει 5 ξένες γλώσσες ενώ έχει αναπτύξει εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες χάρη στην επαφή του με μαθητές όλου του κόσμου. Στα 17 του χρόνια έχει ήδη ένα καλό σταθερό εισόδημα πουλώντας τις γνώσεις του και φτιάχνοντας εφαρμογές για το Minecraft, το διασημότερο παιχνίδι της εποχής μας. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τον εθελοντισμό, την πυρασφάλεια, τα ταξίδια και είναι εξαιρετικός μάγειρας.

Γιώργος : Απόφοιτος του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου με ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής. Σπουδάζει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Έχει παρακολουθήσει διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια όπως το Coursera-Matlab, Προγραμματισμός σε Python για μη προγραμματιστές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και το Scuola Radio Elettrasrl – Marketing Skills: Communication and Teamwork.

Παναγιώτης : Απόφοιτος του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου με ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής. Σπουδάζει στο ΔΙΕΚ Αμαρουσίου και ειδικεύεται στα Πολυμέσα, στο web disigning, στο Developer 7 και στα videogames. Κάνει την πρακτική του ως Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής στην εταιρεία BlueSoft & IT, επίσημο αντιπρόσωπο της Bitdefender.


Την ομάδα της Ρομποτικής καθοδήγησαν οι καθηγητές:

-    Ελευθερία  Τσαγκουρνή                    Πληροφορικός   ΠΕ86
-    Παύλος      Κουτρουμπάς                  Πληροφορικός   ΠΕ86
-    Στέργιος    Αποστολόπουλος            Πληροφορικός   ΠΕ86
-    Καλλιόπη (Κέλλυ)  Παρετσόγλου      Πληροφορικός   ΠΕ86
-    Ελένη        Χατζηανδρέου                  Πληροφορικός   ΠΕ86
-    Γεώργιος   Βενιέρης                           Μηχανολόγος    ΠΕ82

και οδήγησαν στη συμμετοχή της στις παρακάτω δράσεις :

•    Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO “ smart cities” 16 - 17 Μαρτίου 2019 στο Γαλάτσι.

•    Στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών 18 Φεβρουαρίου 2022, όπου και διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 3η  θέση Πανελλαδικά, στην κατηγορία του.

•    Στο 8ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο, 1- 6 Απριλίου 2022

•    Στον 6th Aegean Robotics Competition του Πανεπιστημίου Αιγαίου, 9-10 Απριλίου 2022 όπου και διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 4η θέση Πανελλαδικά.

•    Στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 του ΕΚΦΕ Πέλλας, 9-10 Μαΐου 2022.

•    Στο Πεδίον του Άρεως, Opentech in Public Space: Circular Economy, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, στο πλαίσιο της έκθεσης της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση «Plásmata: Bodies, Dreams, and Data», 19 Ιουνίου 2022

•    Στην Τεχνόπολη - Γκάζι, «Κόσμοι του Αύριο», 21-23 Οκτωβρίου 2022

•    Παρουσίαση στην ΑΣΠΑΙΤΕ , στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Το STEM στην εκπαίδευση», 26 Νοεμβρίου 2022.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός του σχολείου μας για την νέα σχολική χρονιά, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11-09-2023 ωρα 10:00 πμ Υ.Γ. Η μεταφορά από και προς το σχολείο θα γίνει με ίδια μέσα Χωρίς ιούς. www.avast.com

Εγγραφές - Ανανεώσεις εγγραφών και μετεγγραφές μαθητών για το σχολ. έτος 2023-2024

Σύμφωνα με ανακοινώσεις οι Εγγραφές - Ανανεώσεις εγγραφών και μετεγγραφές μαθητών θα γίνουν Από τις 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 07:00 έως και τις 07 Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59. Οι κηδεμόνες των μαθητών όπως με υπεύθυνες δηλώσεις έχουν υποβάλλει στο ΕΠΑΛ, θα πρέπει να ανανεώσουν την εγγραφή του μαθητή ή να ζητήσουν να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Προτύπων ΕΠΑ.Λ., μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2023-2024. .   Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr .   ή μέσω της διαδικτυακής πύλης . https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,  συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.  Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς

Πρόγραμμα Εξετάσεων Μαΐου 2023

Πρόγραμμα Εξετάσεων Μαίου - Ιουνίου 2023 (σε μορφή pdf) Οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο τουλάχιστον 1/2 ώρα πριν την ώρα εξέτασης Πρόγραμμα Α' τάξης Πρόγραμμα Β' τάξης Πρόγραμμα Γ' τάξης Χωρίς ιούς. www.avast.com