Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόγραμμα Υγειονομικής εξέτασης & Πρακτικής Δοκιμασίας (αγωνίσματα) των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

οδηγίες και το πρόγραμμα της Επιτροπής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας υποψηφίων για τις Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) ακαδημαϊκού έτους 2022-23 της Διεύθυνσής μας, που θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα από την Τετάρτη 15 Ιουνίου έως και την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 (εκτός Σαββάτου και
Κυριακής), σύμφωνα με το πρόγραμμα του πίνακα 1.
Η Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας με έδρα την Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής θα δέχεται τους υποψηφίους της τελευταίας τάξης των ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ καθώς και τους απόφοιτους των Λυκείων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους,

− στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΠΑΤΩΝ «Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» (Διαδόχου Κων/νου προέκταση Λ. Σπάτων & Γ. Κατσούλη στα Σπάτα, τηλ. Σταδίου 2106635551).

− στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΓΕΡΑΚΑ (Γαργητού & Μιλτιάδου στο Γέρακα, τηλ. Κολυμβητηρίου 210 6615645).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ και ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ :
1. Δύο (2) μικρές φωτογραφίες (πρόσφατες και όμοιες )
2. Το δελτίο εξεταζόμενου από το Λύκειό τους όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου.
3. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας, έγγραφο.
4. Οφθαλμολογική εξέταση από Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ιατρό του Δημοσίου ή Ιδιώτη Ιατρό, με καταγραφή της οπτικής οξύτητας και αντίληψης χρωμάτων με σχετική γνωμάτευση του Ιατρού.
5. Ακτινογραφία θώρακα από Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ιατρό του Δημοσίου ή Ιδιώτη Ιατρό και σχετική γνωμάτευση (με φωτογραφία πάνω στην ακτινογραφία του υποψήφιου με σφραγίδα και υπογραφή του γνωματεύοντος Ιατρού).
6. Καρδιογράφημα από Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ιατρό του Δημοσίου ή Ιδιώτη Ιατρό με σχετική Ιατρική γνωμάτευση που φέρει την σφραγίδα του και ημερομηνία.
Όλες οι Ιατρικές Εξετάσεις ισχύουν για (6) έξι μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.
Φέτος, επειδή για πρώτη φορά οι Υγειονομικές Επιτροπές των Σωμάτων Ασφαλείας προηγήθηκαν των Εξετάσεων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και προκειμένου να μην υποβληθούν οι υποψήφιοι στις ίδιες ιατρικές εξετάσεις, δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, να καταθέσουν είτε:
Α. Βεβαίωση οπτικής οξύτητας, καρδιογράφημα και ακτινογραφία θώρακος (όπως αναφέρεται παραπάνω), είτε
Β. Αντίγραφο Δελτίου Υγειονομικής Εξέτασης, είτε
Γ. Βεβαίωση Ικανότητας.
Σημειώνεται ότι οι περιπτώσεις Β και Γ πρέπει να αναγράφουν ότι ο υποψήφιος έχει κριθεί ικανός – κατάλληλος από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές των Στρατιωτικών Σχολών ή των Αστυνομικών Σχολών ή των Σχολών Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή των Σχολών Λιμενικού.
Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Φ.251/55062/Α5/2022 (ΦΕΚ 2368 Β'/13-5-2022) ΥΑ, θα ισχύσει:
α) ο καθαρισμός με απολυμαντικό υγρό των οργάνων εξέτασης και του βοηθητικού εξοπλισμού πριν τη χρήση τους και
β) η τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5μ.) μέτρου μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση, θα τηρηθούν οι
σχετικές οδηγίες από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τα εκάστοτε μέτρα που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Οι υποψήφιοι δηλώνουν στην Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας τα τρία (3) από τα τέσσερα (4) αγωνίσματα στα οποία επιθυμούν να εξετασθούν (πίνακας 2.). Η δήλωσή αυτή δεν μπορεί να τροποποιηθεί κατά τη διάρκεια εξέτασης των αγωνισμάτων.

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να προσέλθει σε μία και μόνο επιτροπή Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας και σε κάθε άλλη περίπτωση αποκλείεται από την διαδικασία επιλογής στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. με απόφαση της επιτροπής οργάνωσης των εξετάσεων και επιλογής.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Σε περίπτωση που η ημερομηνία εξέτασης της πρακτικής δοκιμασίας ή της υγειονομικής εξέτασης των υποψηφίων συμπίπτει με την ημερομηνία εξέτασης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. και υποψήφιοι που συμμετέχουν στις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων), καθώς και σε άλλες εξαιρετικές και έκτακτες περιπτώσεις, δύναται ο υποψήφιος να προσέλθει σε άλλη ημερομηνία, σύμφωνα με το πρόγραμμα, προσκομίζοντας την ανάλογη βεβαίωση. Για τις εξαιρετικές αυτές περιπτώσεις αλλά και για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλέσετε στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2103576080, 2103576042 ή στο email : fade@dide-anatoll.att.sch.gr
Για λόγους διευκόλυνσης της διαδικασίας, οι υποψήφιοι προσέρχονται για την υγειονομική εξέταση σύμφωνα με το πρόγραμμα που αποστέλλεται στο σχολείο τους.
Οι υποψήφιοι κατά τη διάρκεια των πρακτικών δοκιμασιών πρέπει να έχουν μαζί τους:
Α. Καπέλο
Β. Νερό (υπάρχει πρόσβαση σε κυλικείο)
Γ. Πετσέτα
Δ. Σκουφάκι και σαγιονάρες (υποχρεωτικά για το κολυμβητήριο)
Ε. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους δικό τους στυλό για τη συμπλήρωση των σχετικών εγγράφων, καθώς λόγω του Covid-19 δεν θα διατίθεται κοινόχρηστο υλικό.
Τέλος, θα παραλαμβάνουν το δελτίο ταυτότητας υποψηφίου, το οποίο θα διατηρούν σε άριστη κατάσταση και θα το έχουν πάντα μαζί τους, μαζί με την αστυνομική ταυτότητα, κάθε φορά που θα αγωνίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα των πρακτικών δοκιμασιών στα επιλεγμένα αθλήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

1. Σας επισημαίνουμε ότι δυνατότητα συμμετοχής στις πρακτικές δοκιμασίες έχουν μόνο οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021-22 και υπάρχουν τα ατομικά τους στοιχεία στη βάση δεδομένων του «ΕΠΑΦΟΥ», καθώς δήλωσαν τη συμμετοχή τους στις πρακτικές δοκιμασίες για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. όταν υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση έτους 2021-22. Όσοι απόφοιτοι διεκδικούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ με τη διαδικασία του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, δεν έχουν την δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά στις πρακτικές δοκιμασίες για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.
2. Αθλητές/τριες που εμπίπτουν στον αθλητικό νόμο, είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στην Γραμματεία για υποβολή αίτησης, Υγειονομική εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία.
3. Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.
4. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος στο στίβο και στις κερκίδες σε άτομα που δεν συμμετέχουν στην επιτροπή ή δεν είναι υποψήφιοι.
5. Οι υποψήφιοι έχουν υποχρέωση κόσμιας συμπεριφοράς και πιστής τήρησης των συστάσεων των μελών της επιτροπής.
6. Κανένας υποψήφιος δεν λαμβάνει μέρος στις πρακτικές δοκιμασίες αν δεν κριθεί ικανός από την Υγειονομική Επιτροπή.
7. Σε περίπτωση μη συμμετοχής του υποψηφίου σε αγώνισμα που έχει ήδη δηλώσει με αίτησή του ότι θα εξετασθεί, σημειώνεται στο πινάκιο η ένδειξη «ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ» και για την εξαγωγή του μέσου όρου υπολογίζεται ως βαθμός του αγωνίσματος το μηδέν (0). Ο υποψήφιος βαθμολογείται μόνο αν έχει λάβει μέρος σε ένα (1) αγώνισμα, τουλάχιστον. Ο
υποψήφιος που δεν λαμβάνει μέρος σε κανένα αγώνισμα αποκλείεται από την διαδικασία επιλογής για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α..
8. Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, που ισχύον από 1η Ιανουαρίου 2010, κάθε αθλητής/τρια που θεωρείται υπαίτιος για άκυρη εκκίνηση αποκλείεται και θα μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνισμα.(400μ., 200μ. Κολύμβηση).

O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Ε.Σ.Α.Δ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

ΠΕ4.01 ΦΥΣΙΚΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών

Προθεσμία ΜΕΧΡΙ 15/5/2023 Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α ́, Β ́,τάξη ( ΓΕ.Λ. /  ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2023-24 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές ( https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ). Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) . Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει: α. ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση (Κηδεμόνας E-eggraf

Εγγραφές - Ανανεώσεις εγγραφών και μετεγγραφές μαθητών για το σχολ. έτος 2023-2024

Σύμφωνα με ανακοινώσεις οι Εγγραφές - Ανανεώσεις εγγραφών και μετεγγραφές μαθητών θα γίνουν Από τις 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 07:00 έως και τις 07 Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59. Οι κηδεμόνες των μαθητών όπως με υπεύθυνες δηλώσεις έχουν υποβάλλει στο ΕΠΑΛ, θα πρέπει να ανανεώσουν την εγγραφή του μαθητή ή να ζητήσουν να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Προτύπων ΕΠΑ.Λ., μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2023-2024. .   Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr .   ή μέσω της διαδικτυακής πύλης . https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,  συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.  Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς

Ενημερωτικό για Μεταλυκειακό έτος –Τάξη μαθητείας

Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας 2023-2024 ενημερωτικό φυλλάδιο στο σχολείο μας δεν λειτουργεί μεταλυκειακό έτος Χωρίς ιούς. www.avast.com